Csapatunk

Juhász Katica

Egészen biztos vagyok abban, hogy minden egyes emberben elképesztő lehetőségek rejtőznek. Kreativitás, alkotókészség, az irányítás képessége, vagy akár a közösségek összetartásának képessége. Mindig az érdekélt, hogy mi kell ahhoz, hogy ezek a bennünk rejlő erőforrások felszínre törjenek, és kibontakozzanak. Hiszek abban, hogy ezért mindenki maga felelős. Szervezetfejlesztőként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen, és az elmúlt hét évben azzal foglalkoztam, hogy a munka világában hogyan lehet a bennünk rejlő kreatív energiákat felszabadtani, és a szervezeteket inspirálóbb környezetté tenni. Az évek során sokat tanultam a motivációról, a kreativitásról és a karizmáról. Az élet egy tragikus fordulata, egy súlyos betegség döbbentett rá az egészség értékére, és mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, átértékelődött bennem a dolgok fontossági sorrendje. Akkor kezdtem el igazán tudatosan keresni, hogy mi tesz minket teljessé és egészségessé, mikor éljük jól az életünket.

A Derű Akadémián szeretném megosztani az eddigi tapasztalataimat az emberekkel, és segíteni nekik abban, hogy tudatosabb, kiegyensúlyozottabb és derűsebb életet éljenek.

Stein Angi

Gyakran jönnek hozzám az emberek és csodálkozva kérdezik “Te mit szedsz?”. Gyerekkoromtól kezdve nagyon könnyedén, pozitívan, mondhatni játékként fogtam fel az életet a legnehezebb pillanatokban is. Talán nem meglepő, hogy ezzel szinte az „őrületbe kergettem” a nálam jóval fegyelmezettebb életet élő családtagjaimat, barátaimat. Aztán fordult a kocka, egy idő után már elkezdtek hozzám járni egy kis feltöltődésért, szerették volna megfejteni és megtanulni a titkomat. Visszanézve az életemre csak olyan helyzetre és szituációkra emlékszem, ami a tanulási és fejlődési folyamatom természetes része volt, amitől több és több lettem és utólag csak azt mondhatom, minden nehézség is pozitívan befolyásolta a jövőmet. Mára hiszem, hogy mindenből tanulok, mindentől gyarapodom. A Budapesti Gazdasági Főiskolán végeztem közgazdász szakon, voltam ösztöndíjas Finnországban, éltem Új Zélandon és Londonban is lehúztam majd 4 évet. Pozitív pszichológiával, tudatos, boldog élet tanulmányozásával “30-as krízisemben” kezdtem el foglalkozni. Egy változásmenedzsmentes munkahelyi tréning pedig ráébresztett, hogy míg mások utálják a változást, én kimondottan élvezem az ezzel megnyíló új lehetőségeket, a felmerülő problémák megoldását. Nem kérdés, hogy mindenki képes egy kis munkával az elengedésre, az újrakezdésre és a jelen csodáinak felfedezésére. Derű Akadémiánkkal ebben szeretnénk segíteni a közösségünket, benneteket. Az a célunk, hogy minél hamarabb megtaláljátok ismét egyensúlyotokat, és hosszú távon a mindennapokban is fent tudjátok tartani ezt.

Szerintem nincs félig üres pohár. Akkor inkább gyorsan igyuk ki, ami benne van, hogy minél előbb valami finommal újra tele tölthessük. 🙂